sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Mätsärikauden avaus

Päivällä oli koulun koirakerhon järjestämä mätsäri Viikissä, minne lähdimme aamupäivällä. Ilma oli vähän pilvinen ja tuulinen, mutta onneksi ei satanut. Eddie osallistui pienten aikuisten koirien luokkaan ja osallistujia oli yli 30. Tuomari oli hidas ja osia koiria juoksutti moneen kertaan ympäri ja tutki tarkkaan pöydällä, osia ei juuri koskenut pöydällä ollenkaan ja yksi juoksukierros riitti. Eddie kuului tänään niihin, joita tuomari ei pöydällä juuri tutkinut. Pystykorvat eivät olleet tuomarin suosiossa, yksikään pystykorvatyyppinen koira (paitsi pomeranianit) ei saanut punaista nauhaa, joten Eddienkin tulokseksi tuli sijoittumaton sininen. Sinisten ryhmäkisassa sitä ei sentään heti ensimmäisten joukossa heivattu ulos kehästä, mutta sijoitusta ei siis tullut, vaikka enpä sitä oikeastaan odottanutkaan.


Juoksentelut menivät ihan ok, harmitti vain, että sekä pari- että ryhmäkilpailuissa eteen tuli niin hidas koira, etten päässyt juoksemaan Eddien kanssa kunnolla. Pöydällä Eddie ei tänään olisi viihtynyt ja epävarma tuomari hämmensi sitä. Paikallaan seisoskelu meni muuten hyvin, mutta Eddie jättää takajalat toisinaan kauhean taakse. Pitäisi ehkä alkaa esittää se niin, että seison sen vieressä enkä edessä, niin saisi takajalkojen asentoa korjattua paremmaksi.

Takajalat huonosti.

Nyt seisotaan nätisti, kun kukaan ei katso.

Taas takajalat takana.

Seuraava näyttelykoitos on todennäköisesti taas virallinen näyttely, japaninpystykorvien erikoisnäyttely kesäkuun alussa, ellei jotain sopivaa mätsäriä sitä ennen tule kohdalle. Pöydällä seisoskelua pitäisi varmaan taas treenata jonkin verran ja tosiaan keksiä jotain tuohon takajalkojen asentoon.

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Mä en noita takajalkojen asentoja ymmärrä... Ihan nätisti se seisoo. :) Epävarmasta tuomarista kommentoi myös ne meidän vieressä kehää seuranneet.