maanantai 13. kesäkuuta 2011

Japaninpystykorvien erikoisnäyttely ja kesäpäivät

Viikonloppu kului Alavudella japsien erikoisnäyttelyssä ja kesäpäivillä. Lähdimme perjantaina iltapäivällä ajelemaan Tampereen kautta kohti Vetämäjärven leirikeskusta.


Lämmintä (ja hyttysiä) riitti. Leirikeskus oli kivan oloinen paikka järven rannalla. Majoituimme pihapiirin mökissä.


Uu, tyttökoiria!!

Tahtoo oman tyttökoiran!!
Lauantain virallisessa näyttelyssä Eddie osallistui nuorten luokkaan, jossa osallistujia oli vain kaksi. Yhteensä koiria oli ilmoitettu näyttelyyn 67.

Eddie esiintyi mielestäni ihan hyvin. Päivä oli kuuma ja koiraakin vähän väsytti, mutta se ravasi ihan nätisti ja malttoi seisoskella paikoillaan jopa pöydällä. Tuomarina oli Matti Tuominen, joka kuulemma piti enemmän pienikokoisista koirista. Kaikki koirat mitattiin pöydällä, Eddien säkäkorkeudeksi saatiin 40 cm, mikä mielestäni oli vähän enemmän, kuin mitä se oikeasti on.


Säkäkorkeutta mitataan.Tuomari ei edes katso, miten koira liikkuu...


Ei ollut Eddien päivä, tuloksena H. Saatiin kuitenkin lohdutuspalkinnoksi harja ja käsipyyhe japaninpystykorvan kuvalla.


ROP ja VSP

Virallisen näyttelyn jälkeen oli vuorossa epävirallisia kisoja. Akka ja koira -kilpailussa palkittiin paras puku.


Jukka osallistui Eddien kanssa mies ja koira -kilpailuun.Tuloksena mies ja koira -kilpailusta hienosti kolmas sija!


Kisojen jälkeen tavattiin muutama Eddien sukulainen.

Vasemmassa reunassa Tamilan Zakarry, Eddie keskellä ja edessä pieni pentu, jonka isä oli jotakin sukua Eddielle, mutta en muista mitä.Sunnuntaina oli vuorossa kesäpäivät. Eddie osallistui jalostustarkastukseen ja hyväksyttiin uroslistalle jalostuskäyttöön. Viralliseksi korkeudeksi saatiin 38,5 cm, todellisuudessä ehkä hieman enemmän, mutta alle 39 cm se kuitenkin jäi. Koira oli siis kutistunut edellisen päivän näyttelystä lähes 1,5 cm, jännä juttu.

Näyttelyn ja jalostustarkastuksen jälkeen hauveli pääsi rantaan kahlaamaan. Rannassa oli kiva, matala hiekkapohja, jossa oli hyvä kahlata. Uimaan Eddie ei edelleenkään mennyt.
Uintireissun jälkeen oli vuorossa koirien nopeusjuoksukilpailut. Eddiestä ei kuvia tullut juoksukisassa otettua, alla pari muuta tuntemattomaksi jäänyttä juoksijaa.Eddie yllätti juoksukisassa ja oli sijoituksissa kolmas! Osallistujia oli 30, joten aika hyvin meni!

Juoksukisan jälkeen oli aika lähteä ajamaan takaisin kotiin. Koko viikonloppu taisi olla taas aika rankka pikku jättikoiralle. Se jopa nukkui jonkin verran autossa takapenkillä, kun ajoimme kotiin, mitä se ei ehkä ikinä ole tehnyt. Kotona se lysähti lempipaikalle nukkumaan, eikä se nyt maanantainakaan juuri muuta ole tehnyt kuin nukkunut. Väsynyt reppana.


Loppuun vielä Eddien arvostelu. Aika saman tyylinen arvostelu kuin ennenkin, tosin isosta koosta ei ennen ole valitettu.

NUO H, tuomarina Matti Tuominen
"1 v 10 kk, turhan suuri uros. Miellyttävä käytös. Hieman pitkä lanneosa. Hyvä luusto. Hyvä kirsu- ja huulipigmentti. Silmät voisivat olla tummemmat. Pohjavilla puuttuu, mikä häiritsee kokonaiskuvaa. Eturinnan tulisi olla täyteläisempi. Sopivasti kulmautunut. Ahtaat etuliikkeet. Sivuliikkeet ok. Esitetään ja esiintyy hyvin. Turhan kookas."

1 kommentti:

Julia kirjoitti...

Hei oli kiva nähdä teitä! :) Tosi kivoja kuvia! Mua naurattaa Robin kun se hullaantu niin tosta pennusta ja muista koirista, ihan hölmö vuffe :D