torstai 15. joulukuuta 2011

Harmaa ankea joulukuu

Marras- ja joulukuu ovat olleet taas niin sateisia ja ankeita, ettei blogiakaan ole tullut päivitettyä. Silloin tällöin olen yrittänyt ottaa Eddiestä kuvia sisällä tai ulkona metsässä, mutta niistä ei ole juuri tullut mitään, niin ei ole ollut intoa myöskään lisätä niitä tänne blogiin. Tänään käytiin taas metsässä päivällä kävelemässä ja puolentoista tunnin lenkin parhaat kuvat on nyt sitten lisätty tähän kirjoitukseen.

Mikäs monsteri se siinä?
Koko joulukuun on melkeinpä vain satanut. Itsenäisyyspäivänä satanut lumi ei kauaa pysynyt maassa ja sen jälkeen on ollut ihan yhtä pimeää, harmaata, ankeaa, märkää ja kuraista kuin aiemmin tänä syksynä. Tai oikeastaan vieläkin pimeämpää kuin vielä vaikka marraskuussa.


Jos lunta ei voi talvella olla, niin saisi olla edes pakkasta ja kuivia ilmoja, mutta ei. Ulkona sataa koko ajan, mikä tietysti tarkoittaa kuraisia tassuja ja sitä loputonta tassujen ja koiran mahakarvojen pesemistä aina ulkoa tullessa. Hiekkaa ja kiviä löytyy silti lattioilta koko ajan ja tuntuu, ettei niiden imuroimisesta ole mitään hyötyä, kun heti tulee lisää hiekkaa taas uudestaan. Eräs neropatti ehdotti, että imuroisin joka kerta sen jälkeen, kun tulen Eddien kanssa lenkiltä, mutta että imuroisin 4-5 kertaa päivässä? Juu ei. Ei se hiekka nyt sentään niin paljoa ärsytä.

Koira pissillä
Näyttelyissäkään ei olla käyty pitkään aikaan Eddien kanssa. Ehkä ensi keväänä sitten taas uudestaan. Messukeskuksessa voittajanäyttelyssä käväistiin Jukan kanssa lauantaina ihan muuten vaan. Japseista nähtiin melkein kaikki nartut, mutta urokset olivat niin aikaisin aamupäivällä, että niitä ei ehditty näkemään, mikä oli vähän harmi.


Eddielle ei mitään kovin ihmeellistä uutta kuulu. Se syö edelleen harvinaisen hyvin eikä ole enää ollenkaan niin rimpula laiheliini kuin aiemmin. Se alkaa ehkä olla jopa ihan normaalipainoinen, mitä se ei kai pentuajan jälkeen ole ollut. Ihan kiva sinänsä, mutta pulskistumisen myötä useat pannat ja valjaat ovat jääneet pieneksi.

Taas se sama monsteri kiiluvine silmineen
Eddie on vähän väliinputoaja vaatteiden ja pantojen ja valjaiden suhteen. Se ei ole ihan pieni minikoira, joten minikoirien tavarat eivät sille mahdu missään tapauksessa. Isompien koirien tavarat sitten taas usein ovat liian suuria. Esimerkiksi Hurtan valjaissa ei enää ole Edille sopivaa kokoa ollenkaan, kun vähän liian pienestä seuraava koko on sitten vähän liian suuri.

Koira ja koiran takamus
Eddien vihreät kevätvaljaat ovat tällä hetkellä ainoat, jotka ovat sopivat kokoiset, eli eivät purista mistään, mutta eivät myöskään tipahda päältä pois, toisin kuin ne Hurtan valjaat. Valjaiden ainoa huono puoli on se, että kastuessaan ne imevät vettä oikein kunnolla ja niillä kestää hyvin pitkään kuivua kunnolla.


Löysin nettikaupasta tarjouksesta saman malliset valjaan kuin vihreät, mutta sinisenä, ja ne saapuivat postissa viime viikolla. Uudet valjaat saattaa näkyä näissä tänään otetuissa ulkoilukuvissa. Valjaat on normaalihintaisina aika kalliit, joten oli kiva yllätys löytää ne taas tarjouksesta puoleen hintaan. Myös ne ensimmäiset vihreät valjaat oli tarjouksessa keväällä.


Uudet valjaat toivat hetkellisesti piristystä harmauteen, mutta voisi sitä luntakin vaikka jo tulla. Tai voisi vaikka saada otettua edes kunnollisia kuvia koirasta joskus, mielellään sellaisia, missä se ei näyttäisi epämuodostuneelta tai joltain suohirviöltä.


Oikein mukavaa talven jatkoa muillekin!

Ei kommentteja: