lauantai 14. heinäkuuta 2012

Frisbeen heittoa Eddien kanssa

Välillä käydään heittelemässä frisbeetä koiran kanssa. Koska Eddie on pystykorva eikä mikään noutaja, ei se nouda frisbeetä, mutta tykkää juosta sen perässä jonkin aikaa.

Katso kenguru loikkaa
Välillä Eddie lähtee juoksemaan jonkun näkymättömän perään jo ennen kuin frisbeetä on edes ehtinyt heittää, ja ihmettelee sitten, miksei sitä frisbeetä näy missään.

Kerran Eddie lähti juoksemaan myös matalalla lentävän lokin perään.

Jos Eddie väsähtää, se alkaa haukkua ennen frisbeen heittämistä. Silloinkin se kyllä juoksee sen perään, mutta ei välttämättä ihan frisbeen luo vaan jonnekin samaan suuntaan.


Vauhtia sillä kuitenkin aina riittää. Monet vieraammat ihmiset eivät jotenkin välillä usko, että tuon näköinen koira voisi olla nopea juoksemaan, mitä en ihan ymmärrä. Ei se nopeudessa häviä kuin vinttikoirille ja ehkä joillekin isoille paimenkoirille, ainakin mitä koirapuistossa joskus on katsonut sen vauhtia muiden koirien kanssa. Viime vuoden japsien kesäpäivilläkin se oli nopeuskisassa kolmas, vaikka lähtö olikin vähän huono.Nyt kesällä ollaan myös juostu Eddien kanssa jonkin verran. Muutama ensimmäinen kerta meni siihen, että koira pysähteli vähän väliä nuuskimaan kaikkea ja pissimään pusikkoihin, mutta nyt se on jo alkanut ymmärtää, että kun juostaan, niin juostaan, eikä ihan koko aikaa tarvitse pysähtyä. Nopeita pissataukoja se saa kyllä silloin tällöin pitää, kun ei se ole tottunut pissimään rakkoaan tyhjäksi kerralla.


Juoksuvyö, mihin hihnan saa kiinni, helpottaa kummasti. Hankin Edille myös hihnan, jossa on joustava osa, joka vähän pehmentää nykäyksiä. Se oli ensimmäistä kertaa kokeilussa eilen ja  muuten hihna vaikutti ihan hyvältä, mutta oli hieman liian pitkä. Täytyy se korjata jossain vaiheessa. 5 km lenkki menee nyt jo oikein hyvin, ainakin jos ei ole liian kuuma ilma, ja ehkä se muutamalla kilometrillä ainakin voisi tuosta vielä noustakin.


Ensi viikolle on tiedossa japsilenkki ja pari näyttelyä vielä loppukesästä. Kotkan näyttelyssä käväisimme kesäkuussa. Satoi kaatamalla vettä, Ediä ei olisi voinut vähempää kiinnostaa koko touhu ja sen turkki kastui täysin jo ennen kehää. Tuloksena kuitenkin EH, kuten tavallista.


Ei kommentteja: