maanantai 10. maaliskuuta 2014

Eddie koirakylpylässä

Japsilenkin sijasta tehtiin vaihteeksi vähän erilaisempi reissu Helsingin koirakylpylään. Eddiehän on aina tykännyt vedestä kovasti, mutta ei ole ikinä uinut (tai no viime kesänä vahingossa, kun tipahti mökillä järveen), joten ilmoitin sen innolla mukaan. Vähän kyllä jännitti, että miten uiminen siltä sujuu.

Eddie odottaa omaan vuoroaan altaaseen.
Paikalle tuli yhdeksän koiraa ja oltiin kolmessa vuorossa, kolme koiraa kerrallaan. Eddie oli toisessa vuorossa yhdessä Lunan ja Ellan kanssa.

Ensimmäisessä uintivuorossa ollut Panda vaikuttaa tyytyväiseltä omaan suoritukseensa.
Mukana oli paljon ensikertalaisia ja pieninä koirina japsit vuorotellen kannettiin pelastusliivit päällä altaaseen ja mukana ollut ohjaaja opasti koiraa uinnissa. Omistajan tehtävänä oli kävellä altaan reunaa pitkin ja kehua koiraa.

Ella matkalla altaaseen.
Eddie vahti tyttökoirien uintia. Se juoksi uivan tyttökoiran rinnalla altaan reunalla ja välillä haukahteli.

Sitten oli Eddien vuoro! Ohjaaja nappasi hauvan syliin, kantoi altaaseen ja sitten mentiin!

Sehän ui!
Ensin Eddie räpiköi jonkin aikaa, mutta alkoi sitten potkia jaloillaan ja rauhoittui uimaankin. Ohjaaja sanoi, että kunhan Eddie malttoi hetken keskittyä, löysi se oikean uintiasennon oikein hyvin, mutta välillä kyllä potki vähän heikosti takajaloilla ja kellui vaan pelastusliivien varassa.Sitten pidettiin pieni tauko ja päästettiin muut koirat uimaan omalla vuorollaan. Seuraavalla kierroksella sujui jo vähän paremmin ja ohjaaja päästi koirasta irtikin hetkeksi ja siellä se pikkuinen potkiskeli hienosti menemään altaassa! Eddien kanssa tehtiin kolme uintikierrosta, ja kyllä se vikalla kierroksella alkoi jo vähän väsyä ja puuskutti hetken aikaa.

Siellä se menee! Ei tarvitse edes tukea yhtään!


Uintireissu sujui oikein hyvin ja kaikki koirat tuntuivat tykkäävän, vaikka ensin vähän jännittikin. Puolen tunnin uiminen vastaa kuulemma useamman tunnin umpihangessa tarpomista, joten etenkään ekalla kerralla ei saanut rasittaa koiria liiaksi. Pari viikko ainakin täytyy pitää taukoa seuraavaan kertaan, mutta eiköhän me jossain vaiheessa kokeilla uudestaankin!

Iloinen pieni uimari

Ei kommentteja: