sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Mökkeilyä ja palkintohyllyn täyttöä

Kesän ensimmäisen mökkireissun yhteydessä käytiin molempien koirien kanssa Iitin ryhmiksessä ennen näyttelyiden kesätaukoa. Tai kesätauko tuli oikeastaan vahingossa, koska unohdin ilmoittautua ajoissa heinäkuun näyttelyihin. Mökkireissukin oli koirille oikeastaan jo toinen, koska ne olivat siellä pari viikkoa sitten hoidossa Tukholman reissumme ajan.

Kovin suurin odotuksin ei lähdetty ryhmikseen. Urosten kova taso oli tiedossa jo etukäteen + suomalainen tuomari, joilla Eddie ei kovinkaan usein ole menestynyt. Bono on ihan ohkaisessa kesäturkissa ja sen kanssa näyttelytreenit ovat viime aikoina jääneet vähiin. Onneksi kuitenkin oli luvattu tähän mennessä kesän lämpimin aurinkoinen päivä, joten hyvillä mielin lähdimme viettämään kesäpäivää ryhmikseen.

Järjestelyt pelasivat Iitissä ja ihmiset olivat iloisia. Päivä oli tosi aurinkoinen ja lämmin, mutta koirat tuntuivat olevan ihan hyvissä voimissa. Eddie kaahotti tapansa mukaan, Bono makoili varjoisassa häkissään.

Bonon kanssa junnuluokassa oli yksi toinen koira, joka sai kai liikkeiden takia arvosteluksi H:n, joten vähän jännitti miten meidän vinkurajalka pärjää. Lisäksi se on viime aikoina haukkunut taas kaikille vieraille ihmisille eivätkä näyttelyt ole senkään takia oikein sujuneet. Ponsu yllättikin positiivisesti, tervehti reippaasti tuomaria, juoksi häntä ylhäällä ja oli pöydälläkin todella nätisti eikä aristanut tuomaria ollenkaan. Tulokseksi Bonon ensimmäinen ERI ja luokkavoitto! Erityisen ylpeä olen sen käytöksestä ja arvostelussakin oli maininta "hyvä luonne".

Eddie taas vähän kaahotti kehässä. En tiedä yrittikö se pyrkiä tyttökoiran vai kehän laidalla odottavien Jukan ja Bonon luo, mutta juoksemisesta ei meinannut tulla yhtään mitään, ja tuomari juoksuttikin meitä kolmeen kertaa edestakaisin vähän eri suuntiin ennen kuin oli tyytyväinen. Pöydällä ja maassa seistessä Eddie on nykyään (köh, lähes 6 vuoden ja 25 näyttelyn kokemuksella) tasaisen varma, joten siinä ei taaskaan mitään isompia ongelmia. Tuomari mietti pitkään Eddien ja toisena luokassa olevan Ässän (Lady Snowhite Adam) välillä, mutta ykköspaikka meni tällä kertaa Ässälle. Paras uros -kisassa ei yllätyksekseni ollutkaan sitten kuin Ässä ja Eddie ja järjestys pysyi samana, joten Eddielle tuli PU-kisan kakkossija ja varaserti. Tosi kiva päivä oli Iitissä ja hyvillä mielin hieno vaaleansininen ruusuke taskussa lähdettiin takaisin mökille loppuviikonlopuksi.


Mökillä otettiin palkintokuva Eddiestä. Jotta Bono ei tuntisi oloaan huonommaksi, yritin ottaa siitäkin kuvia laiturilla, mutta tämä alla oleva on ainoa, minkä sain siitä napattua. Se yrittää aina tulla nuolemaan kameraa, jos yrittää ottaa samalla tasolla sen kanssa kuvaa.


Näyttelyn lisäksi ohjelmaan kuului grillausta, jonka aikana Eddie tapansa mukaan kauhoi vettä tassullaan ja haukkui. Bonokin kävi välillä katselemassa järveä, mutta ei ymmärtänyt, mikä siinä Ediä niin kiehtoo.




Lisäksi käytiin kävelyllä mökkitiellä, jossa koirat pääsivät juoksemaan lauantaina niin kovaa kuin vain jaksoivat. Sunnuntaina ne eivät enää jakseneet juosta vaan tyytyivät käymään pikaisesti pissalla ja nukkuivat loppupäivän sisällä. Lisäksi hyttysiä oli niin kovasti, ettei juuri viitsinyt pysähtyä ottamaan kuvia. Koiriakin hyttyset kiusasivat, Eddiellä on iso paukama kuonossa ja eilen silmäkulma ihan veressä, kun oli todennäköisesti tassullaan pyyhkinyt naamaansa juuri kun siinä oli istunut verentäyteinen hyttynen.

Pieni veneretkikin tehtiin, käytiin veneellä kylän kioskilla jätskillä. Bono ei vielä ole ihan yhtä hyvä venekoira kuin Eddie, joten veneilytreenit jatkuvat joku toinen viikonloppu.


Ei kommentteja: