lauantai 8. elokuuta 2015

Mökkimaraton

Heinäkuussa pojat pääsi taas mökkeilemään. Ensin oltiin koko porukka viikonloppu mökillä ja sen jälkeen koirat jäi sinne viikoksi hoitoon lomamatkamme ajan. Matkan jälkeen oltiin vielä pitkä viikonloppu mökillä, joten yhteensä pojat vietti yli kaksi viikkoa lähes pääasiassa mökillä, mikä oli pisin aika ikinä. Yleensä molemmat on jo normimökkiviikonlopun jäljiltä melkoisen väsyneitä, joten mökkimaratonin jälkeen ne ovatkin olleet sitten vieläkin väsyneempiä. Harvinaisen hiljaisia päiviä on siis ollut, kun molemmat koirat vaan nukkuu jossain.

Mökkimaratonin alussa vauhtia vielä riitti juoksenteluun normaaliin tapaan.

Ponsu hepuloi
Edikin lähtee välillä hepuloimaan mukaan
Kovassa juoksemisessa tuli välillä jano, joten etenkin Bono kävi hörppimässä vettä lätäköistä. Lapsukaisten mielestä on myös tosi kivaa aina juosta lätäkön poikki niin että kura roiskuu.

Bono juomatauolla
Kukkaispoika-Bono tykkäsi myös heittäytyä mahalleen makaamaan kukkien joukkoon sammaleelle.

Kukkais-Bono
Eddie menee mieluummin varjoon läähättämään.

Eddie
Bono
Matkamme aikana, ja muutenkin usein kun ollaan mökillä, pääsevät koirat veneeseen mukaan nostamaan ja laskemaan verkkoja. Eddie on aina ylväänä keulassa tähystämässä. Pieni Bono sai kuitenkin moitteita venekäyttäytymisestä, on kuulemma aivan liian sähläävä otus ja sinkoaa paikasta toiseen. Kuulostaa kyllä ihan Bonolta...

Eddie
Väliin pari maisemakuvaa.Veneilyn lisäksi pojat olivat käyneet mm. kesätorilla ja maatilan pihalla katselemassa strutseja vanhempieni kanssa. Lomamatkamme jälkeen meno jatkui mökillä meidän kanssa. Käytiin marjassa ja sienessä koirien kanssa vaihtelevalla saaliilla. Koirat myös oppivat syömään mustikoita suoraan pensaasta!

Bono järsii
Välillä mökkitiellä juostessa koirat kisailivat kepeistä. Bono usein löysi jonkun kivan kepin jostain ja Eddie kävi välillä varastamassa sen itselleen. Eddie ei yleensä kuitenkaan jaksa kovin kauaa olla innostunut kepistä, joten pienen hetken jälkeen hylkäsi sen, jolloin Bono sai kepin taas itselleen. Bono kunnioittaa Ediä sen verran, ettei uskalla viedä siltä suusta mitään, mutta antaa Edin kyllä ottaa omansa. Ei niille mitään isoa riitaa onneksi ole ikinä mistään tullut. Välillä tuntui, että Bono ihan halusi Edin vievän siltä kepin, sillä jos Bono järsi keppiä maassa ja Edi juoksi ohi kiinnittämättä huomiota keppiin, hylkäsi Bono kepin ja lähti juoksemaan Edin perään. Hassut pojat.

Bono kerrankin vakavana...
...mutta ei pitkään!
Eddie rentoutuu
Mustikka- ja sienimetsällä ei juuri valokuvia tullut otettua, tai jos tuli, ei niissä näy juuri muuta kuin valkoinen karvakasa nenä maassa tai jo kääntyneenä johonkin toiseen suuntaan. Edi on jo ennen Bonon tuloa välillä metsässä vapaana ollessaan tehnyt pieniä retkiä ja kadonnut jonnekin, kun hetkeksi on silmä välttänyt. Tulee se kyllä suhteellisen pian takaisin kun huutelee. Nyt pojat teki retkiä kahdestaan ja pienen huuhtelun jälkeen loikkivat peräkanaa takaisin. Kiva nähdä, että ne tuntuu viihtyvän yhdessä ja juoksevat yhdessä, vaikka Edi onkin vähän jäyhä tosikko eikä aina ole kovin innostunut Bonon riehumisesta.

Eddie
Taas yksi keppituokio. Edi on vienyt Bonon kepin ja Bono kovasti haluaisi sen takaisin, mutta ei uskalla viedä.
Bono juoksee
Eddie komeana
Parin viikon mökkeilyn jäljiltä pojat ovat siis olleet tämän viikon melkoisen väsyneitä ja uni on maistunut. Sen lisäksi Bonoon iski heti kotiin päästyä sen ensimmäinen mahatauti ja pikkuinen on oksennellut ja maha ollut sekaisin. Edin kanssa se nyt olisi ihan normaalia, mutta Bono ei tähän asti ole sairastellut. Nyt alkaa kuitenkin jo helpottaa, suu on taas auki (Bonollahan on melkein aina suu auki, mutta huomattiin, että sairastelun aikana sen suu olikin kiinni ja ilme kovin vaisu) ja ulkoillakin jaksaa vähän pidempään ja ruoka taas maistuu.

Eddie juoksee

Ei kommentteja: