lauantai 14. huhtikuuta 2012

Kevät ja karvanlähtö!

Kevät saapuu, vaikka ulkona sataakin taas lunta, ja koiran karvanlähtö on taas huipussaan. Edistä alkoi muutama viikko sitten tipahdella pohjavilla tupsuina pois ja nyt turkki on jo lähes kauttaaltaan ihan ohkainen. Koiran koko putosi puoleen, kun turkki on ihan littana, mutta jalat näyttävät entistäkin pidemmiltä. Teoriani on, että Eddiessä on ihan saman verran karvaa, kuin niissä muhkeissa pörrökarvaisissa näyttelyvalioissa, mutta koska se on niin korkea ja kapea, se vain näyttää vähäturkkisemmalta. Teoria ei ehkä ole oikeassa, mutta mielestäni se on silti ihan hyvä teoria.

Kyljistä pohjavilla putosi tosiaan jo pari viikkoa sitten, ja tänään aamulla harjaan tarttuivat viimeiset rippeet kaulan turkista ja takajaloista. Näyttelymenestystä tuskin kannattaa siis tänäkään vuonna odottaa, mutta eipä sillä nyt niin väliä ole. Koiran varmasti on helpompi olla kesällä, kun ei ole niin paljoa karvaa.

Vielä kun kaikki viimeisetkin lumet sulaisi pois ja tulisi kuivemmat kelit, niin saisi pestyä koiran kunnolla. Sen jalat on taas ihan pinttyneet harmaiksi ja mahakarvatkin on kyllä lähempänä harmaata ja ruskeaa kuin valkoista.

Japsinkin turkki saattaa joskus huopua pahasti. Edistä tuli tällainen, kun se kastui ulkona ja menin vähän tökkimään vielä neulalla!

Ei kommentteja: