sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Agilitytreenit

Innostuin taas tilaamaan Edille pari uutta agilityestettä, kun vahingossa löysin niitä tarjouksessa netistä. Pari viikkoa sitten saapuivat Eddien uusi rengas ja kahden uuden hyppyesteen setti, ja eilen käytiin kokeilemassa niitä ekaa kertaa. Aiemmin meillä oli jo putki ja kaksi hyppyestettä, joten nyt saatiin ihan oikea pieni ratakin aikaiseksi.

Korkealta yli!
Luulin, että Eddie olisi jotenkin arastellut rengasta, kun ei olla sellaista hypätty muutamaan vuoteen ollenkaan, mutta sehän sujahti läpi heti oikein hienosti! Putkeakin se kävi juoksemassa itse edestakaisin jo kun vasta pystytettiin rataa.


Palkkakuppi toimi taas vähän liiankin hyvin ja Eddie karkasi sille jo esteiden välistä silloin tällöin.


Välillä se kyllästyi ja kävi syömässä jäniksenpapanoita maasta, mutta pääsääntöisesti se kyllä tuntui tykkäävän hyppimisestä.

Välipalatauko jäniksenpapanoiden parissa.

Eddie siis hyppi ihan hienosti eikä mitään epäröintiä ollut missään hypyssä, mutta oma ohjaaminen oli taas vähän hukassa... En ole pitkään aikaan ollut millään ohjatulla agilitytunnilla ja sen kyllä huomaa. Koira katoaa jonnekin selän taakse joka välissä ja ohjauksessa olen koko ajan myöhässä, ja sitten Eddie ehtii jo singahtaa ihan väärään suuntaan tai tosiaan karkaa sinne palkkakupille, kun en ehdi ohjata sitä uudelle esteelle.


Jossain vaiheessa tajusin ottaa vähän etäisyyttä koiraan ja ohjata sitä kauempaa enkä koko ajan juossut ihan Edin vieressä, ja se tuntuikin sopivan koirallekin paremmin. Saatiin jopa tehtyä ohijuoksu palkkakupin lähettyviltä seuraavalle esteelle ilman, että Eddie ainakaan kovin paljoa haikaili palkkakupin luokse.


Uudelle omalle takapihallekin päästään ehkä jo parin kuukauden päästä, niin on helpompi pitää Edillekin omia treenejä kuin nyt, kun joutuu joko autolla lähtemään vanhempien takapihalle tai pystyttämään esteet taloyhtiön takapihalle ja toivoa, ettei Eddie kovin paljoa talloisi taloyhtiön mummojen istuttamia kukkasia.


Tänään täällä on ollut kovin väsynyt pieni koira, joka kellahtaa lattialle ja ummistaa silmänsä, kun sen pikkuisia lihaksia hierotaan. Taisi ottaa koirallekin koville eiliset treenit.

Ei kommentteja: