sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Talviulkoilua

Parin viime viikon ajan meidän lähipeltomme on ollut sellaisessa kunnossa, että siinä on ollut hyvä pitää koiria vapaana. Tallattuja polkuja pellolla ei tänä talvena ole ollut, mutta se haittaa lähinnä koirien perässä tarpovaa omistajaa, ei niinkään koiria.

Siellä ne menee.
Kiva kun tiet on pysyneet lumisina, vaikka suojakelejä on välillä ollutkin, niin koiria ei juurikaan ole tarvinnut pestä ulkoilujen jälkeen. Toivottavasti kevät tulisi vasta myöhään. Maalis- ja huhtikuu on aina niin ankeita kuukausia, jos ei ole lunta yhtään. Kaikkialla on harmaata ja rumaa ja likaista ja koirat on ihan rapaisia jatkuvasti. Lunta saisi olla maaliskuun loppuun asti ja kevät tulla parissa viikossa niin, ettei kuraisia kelejä ehtisi olla yhtään.

Sieltä ne tulee.
Pontsukin alkaa olla kiinnostunut tyttökoirien hajuista ulkona. Se kulkee nenä maassa ja kiskoo välillä hulluna jonnekin pissalaikulle. Nyt alkuvuodesta meidän lähellä on selvästi ollut joku hemaiseva tyttökoira, sillä Eddie vinkui ovella melkeinpä yötä päivää melkein parin viikon ajan tammikuussa. Bono kävi välillä ihmettelemässä Ediä, varmaan mietti, että mitä tuokin metelöi eikä anna nukkua.

Siellä ne taas menee.
Pontsu pääsi tämän vuoden alussa eroon pentuaitauksestaan. Todettiin, että vaikka se rikkoo kaikki lelut ja pehmustetut pedit sekunneissa, ei se järsi mitään muuta tai syö seiniä, puuovia, lasikuitutapettia ja rapattua seinää niin kuin Eddie aikoinaan. Pentuaitaus siirrettiin siis autotalliin ja sen tilalle otettiin käyttöön koiraportti, jonka avulla Bono rajataan yksinollessaan makuuhuoneeseen ihan vaan varmuuden vuoksi. Eddien kanssa ne tulee tällä hetkellä oikein hyvin toimeen, Eddie nyt on vähän jäyhä tosikko, mutta kyllä ne välillä hetken aikaa leikkiikin keskenään.

Eddie tulee. Bono jäi jonnekin.
Bonon kiva koirakansalainen -kurssi alkoi tällä viikolla. Tarkoituksena olisi tuolle kurssista kertovalle välilehdelle kertoa Bonon kurssista vähän samalla tavalla kuin silloin aikoinaan tein Eddien kurssista. Kurssi on siis sama ja samalla koirakoululla kuin Eddienkin kurssi, mutta ohjaaja on eri, joten todennäköisesti vähän eri järjestyksessä tehdään juttuja, mutta pääpiirteissään kurssin sisällön pitäisi olla samanlainen.

Yritin ottaa Edistä kuvaa, mutta Bono tuli eteen photobombaamaan.
Seuraava näyttely meillä on maaliskuussa Lahdessa, ilmoitin sinne lopulta molemmat koirat, kun en osannut päättää, kumman ilmoittaisin. Voi olla, että kummallakaan ei ole karvaa siinä vaiheessa ollenkaan, mutta pitää ottaa harjoituksen kannalta, vaikka menestystä ei tulisikaan.

Ei kommentteja: