lauantai 16. huhtikuuta 2011

Korvahuoltoa

Tänään nirhittiin Eddien korvakarvat ensi viikon näyttelyä varten. Ohennussaksilla siis leikataan korvakarvoja korvalehden reunaa pitkin ja yritetään jotenkin saada korvasta siisti. Eddiellä on pitkiä hapsottavia karvoja korvien edessä, ja niistä on vähän hankala aina välillä nähdä, mistä kohtaa olisi hyvä leikata, ettei korvista tulisi liian nyrhityn näköiset.

Tästä lähdettiin, viimeksi korvakarvoja on siistitty varmaan joskus viime vuoden puolella.

Alkutilanne

Aloitin leikkaamalla korvien kärjet tasaisiksi korvalehden yläreunan kohdalta. Sen jälkeen korvakarvoja tasoitettiin molemmilta reunoilta kohti korvalehden kärkeä.

Töppökorvat

Karvoja meni vähän nenäänkin.

Tässä toinen korva on lähestulkoon valmis, toinen edelleen töppökorvavaiheessa.
Tadaa! Tällainen siitä tuli. Toista korvaa oli vaikea saada samannäköiseksi kuin ensimmäisenä leikattua, mutta kaipa ne suunnilleen samalta näyttää. Täytyy vielä siistiä niitä vähän ensi viikolla jossain vaiheessa, nyt tuli kiire lähteä kyläilemään, joten ihan valmiiksi en korvia vielä saanut.


Pikkukorvat

Ensi viikolla tiedossa on vielä tassukarvojen ja kynsien leikkaus ja koko koiran pesu. Eddie alkaa olla jo kaamean likainen, jalat ja maha on ihan ruskeita ja jotenkin selkäkarvatkin tuntuvat käteen rasvaisilta. En ole kuitenkaan nyt kurakeleillä viitsinyt pestä sitä, kun ennen ensi viikon näyttelyä se pitäisi kuitenkin pestä uudestaan, ja ulkona on niin likaista ja märkää, että kovin kauaa se ei edes pysyisi puhtaana.

Ei kommentteja: